Fshati Qafe Dardhë

Berat Albania

Përshkrimi i biznesit:

Fshati Qafe Dardhë në rrethin e Beratit është një fshat jo shumë i vjetër dhe është themeluar e shtuar prej të “ikurve”, rebelëve që përndiqeshin nga Turqia, më së shumti për arsyen se nuk donin të ndryshonin fenë. Emri “ Qafe Dardhë” vjen nga një gojëdhënë që thotë se kryengritësit që themeluan Dardhën, ku gjetën strehë rreth një stani, kur i pyesnin “ku gjendeni”, thoshin “Tek Stani nën qafe dardhë”. Qafe Dardha eshte shenderruar prej kohesh si nje fshat turistik ,ku numri i turisteve eshte shtuar shume sefundi.

Share

Informacion shtesë:

Kategoria:
Paketa: